Grup

LEXU'S - foto promocional

LEXU'S és un grup catalanoandorrà amb seu a Tàrrega amb cinc treballs discogràfics publicats: "10 anys i una nit" (2014), "Per què no es toquen les nostres mans" (2012), "La vida perfecta" (2008), "Sent amb mi" (2006) i "Saps" (2004). A més, el grup també té un senzill nadalenc anomenat "Ara és Nadal" (2005). Tots aquests treballs han rebut guardons i mencions importants com el Premi Disc Català de l'Any i han estat presentats en directe tant a les sales més prestigioses del panorama català com als esdeveniments més populars i multitudinaris.

10 anys i una nit (2014)

"10 anys i una nit", publicat el desembre de 2014, és el disc recopilatori dels LEXU'S que recull algunes de les cançons més importants del grup. Inclou 16 temes amb col·laboracions dels grups més importants del panorama actual com Blaumut, La Pegatina, Dolo Beltrán, Salva Racero (Lax'n'busto), Pep Poblet o Manu Guix.

Una de les particularitats del disc és que les cançons s'han tornat a enregistrar de nou i tenen un estil diferent per donar un nou punt de vista a les originals. També inclou els remix de Carles Pérez i Nacho Chapado. En aquest disc, LEXU'S es reiventa.

El disc està produït per Marcel Vall i Toni Just amb la col·laboració de Manu Guix i Roger Rodés. El disc està enregistrat i mesclat als Estudis Eslàstica de Tàrrega i Estudis Medusa de Barcelona.

Per què no es toquen les nostres mans (2012)

"Per què no es toquen les nostres mans", publicat el maig de 2012, és el quart disc de la banda i inclou 12 temes vitals, positius i frescos que aborden les formes que hi ha de comunicació actual entre les persones. Concretament, el disc reclama les relacions personals en la distància curta i el contacte humà en l'era de la comunicació virtual.

El disc s'enregistra a Medusa Estudio de Barcelona amb la producció musical de Manu Guix i Roger Rodés i es masteritza a Mastering Mansion de Madrid per Nick Litwin.

La vida perfecta (2008)

"La vida perfecta" és publica el juny de 2008, i està format per 13 temes de caràcter introspectiu sobre petites històries humanes que, un cop superades, ajuden a concebre una vida més perfecta.

El disc s'enregistra als estudis Music Lan d'Avinyonet de Puigventós amb la producció musical de Micky Forteza i amb Jordi Solé com a enginyer de so. Es masteritza a Sterling Soud (Nova York) a càrrec de Leon Zervos.

El grup fa una intensa gira de presentació del disc que el pota a diversos esdeveniments multitudinaris com a les celebracions del Barça al Camp Nou o a les sales més importants del país.

Cançons com "Fràgil", "Cau", "No hi ha problemes" ja formen part de l'imaginari col·lectiu després que les grans ràdios del país les difonguin de forma continuada. A més, el tema "No puc oblidar", forma part de la banda sonora de l'exitosa sèrie de TV3 "Polseres Vermelles".

Sent amb mi (2006)

"Sent amb mi" es publica el juny de 2008 i el formen 11 cançons diferents que parlen sobre els sentiments amb un clar caràcter vitalista.

S'enregistra a Lleida amb la producció musical de Lluís Parisé. És el disc amb el qual els LEXU'S aconsegueixen un reconeixement públic, ja que diverses de les cançons del disc assoleixen un èxit destacable a les ràdios més importants del país.

A més, el disc es posiciona com a finalista al Premi Disc Català de l'Any.

Saps (2004)

"Saps" és la primera incursió discogràfica del grup i es publica el juny de 2004 amb 11 temes que parlen sobre el coneixement d'un mateix.

S'enregistra a Lleida sota la producció musical de Lluís Parisé. El disc aconsegueix un dels guardons més importants del panorama de la música català, ja que rep el Premi al Disc Català de l'Any. Les fotos del disc, de l'artista Jesús Vilamajó,també s'emporten el guardó Lux de Bronze a les millors fotos de l'Estat espanyol.